Kādam nepatīk, ka mēdzu izbraukt no valsts

Ja TUR augšā kāds ir, tad viņam noteikti ir kaut kādi iebildumi pret manu atrašanos citās valstīs. Nepietiek jau ar interesantiem notikumiem, kad tur atrodos, bet tagad jau dažādi jautrības priekšvēstneši notiek vēl pirms došanās. Pirms plānotā brauciena nolēmu savu nolietoto kredītkarti apmainīt pret svaigāku. Dažreiz pārdevēji ilgi pētīja vai tā maz ir īsta kredītkarte un mēģināja uz tausti noskaidrot uz tās uzdrukātos cipariņus. Nu nekas ārkārtējs, viss parasti - Standart operational procedure.

Aizeju uz savu (nu labi, ne savu - savas nav, bet tā kaut kādu zviedru esot) banku. Piesaku jauno karti. Paiet dažas dienas. Aizeju uz banku (nu to, kas ir mana, bet nav mana) Karte saņemta. Jānomaina PIN kods, jo esošais nepatika. Nomainu bankomātā. Eju uz RIMI iepirkt visādas svarīgas un nesvarīgas lietas. Pie kases ne bez lepnuma lieku jauno karti  terminālā, lai noskaitītu naudiņas. Pin kods nepareizs. Hmm, nu mazums. Spiežu vēlreiz. Kods nepareizs... Saspringstu un spiežu vēlreiz. Kods pareizs, bet termināls kaut ko aizdomājas un tāpat atsaka man darījumu pasakot, ka notikusi kaut kāda kļūda. Kasierīte saka, lai izņemu karti un mēģinu vēlreiz. Tagad jau netieku līdz PIN ievadīšanai, kad jau tiek izmests paziņojums par kaut kādu kļūdu. Palūdzu atlikt visu maliņā, jo tāpat to visu pirkšu kad tikšu pie kaut kāda veida naudas. Čāpoju atpakaļ uz banku. Bankā rinda. Kamēr gaidu savu cipariņu - kāds dīda pieiet pie bankomāta un pamēģināt tur laimi. Acīmredzot mana laimes stunda ir garām... Kodu pieņem, bet kad mēģinu to nomainīt vēlreiz - izmet paziņojumu, ka kods ir nepareizs un karte tiks tagad apēsta. Naisssssss!!! Un rīt jau jādodas prom tajā izbraucienā (izlidojumā) ārpus mūsu draudzīgās republikas teritorijas. "A-kartes-ta-nava" Nu labi - bēda vēl ir tikai pusbēda, jo kā nesen uzzināju, tad vidējam statistiskajam latvietim ir divu banku kartes (un ar stipri izteiktu varbūtību, ka divu zviedru banku). Līdz ar to ir jau izveidojies To-do sarakstiņš:
  1. pārstumdīt ciparus;
  2. paņemt līdzi otru karti;
  3. neaizmirst otras kartes PIN;
  4. pēc atbraukšanas izņemt atjaunoto atjaunoto karti.

P.S. Ak jā - bankas meitene teica, ka esmu viens no ātrākajiem izsniegtas kartes zaudētājiem. Vismaz, ko viņa pieredzējusi. Un nākamreiz ieteica - pirms PIN maiņas, vēlams ir kādu citu darbību ar karti veikt vispirms.

4 responses
gadas :D
vajaga izskaitļot savu personisko ciparu-parolju sistemaatiku! :) man strādā
Nu man problēma radās, ka mainīju uz vienu no sev pierastajiem PINiem. Bet nu kā izrādās nav labi PIN mainīt kā pirmo darbību ar karti vispār. Lai gan kad atkārtoti saņēmu karti, bankas meitēns teica, ka labāk vispār nemainīt, jo kaut kas neesot ar to pakalpojumu pilnīgi vienmēr precīzi. Nezinu - man iepriekš problēmu nebija.
tā teikt - katram savs!