Fiksā ziņa. OpenShot

Pirmkārt - nedaudz esmu iekavējis ar turpinājumiem, bet nu nekur jau tie nepaliks. Vienīgi aizkavēsies personīgu iemeslu dēļ.
Otrkārt - nākamais raksts ir plānots par Ubuntu vizuālā izskata pārveidošanu. Pārveidošanu, kādu to izmantoju es. Bet nu kā jau minēju - tas ir plānots kā nākošais raksts.
Šoreiz - gribu vienkārši painformēt par vienu problēmu (vismaz pirms pāris dienām vēl aktuālu), kas notiek, ja  uz Karmic Koala uzstāda OpenShot Video Editor.
Pēc OpenShot uzlikšanas tā sanāk, ka Totem un VLC vairs nav spējīgs atskaņot videofailus. Cik atceros, tad manā gadījumā bija kļūdas paziņojums, ka datnes straumēšana nav iespējama kaut kādas kļūdas dēļ. Parokoties Tīmekļa dzīlēs uzgāju, ka problēma nav tikai manā pusē, bet ir zināma citiem, tajā skaitā arī izstrādātājiem. Sanāk kaut kāda problēma ar codecs.
Problēma it kā nerodas (it kā, jo pats vairs neriskēju otreiz pārbaudīt), ja OpenShot tiek uzstādīts izmantojot izstrādātāja piedāvātām un mājaslapā pieejamām *.deb pakotnēm, nevis uzstādot programmu citā veidā.
Risinājums, ja OpenShot ir uzstādīts - nepieciešams noņemt gan Totem, gan VLC, gan Openshot un visas tā atkarības, tajā skaitā kodekus ((libavcodecXX, libavformatXX, ffmpeg, libswscale0 (XX šeit var būt dažādi skaitļi, piemēram, 51 vai 52)), papildus jāpārliecinās, vai Sistēma->Administrēšana->Programmatūras avoti iekš taba Cita programmatūra ir izdzēsts OpenShot avots (kaut kas līdzīgs šim -
http://ppa.launchpad.net/openshot.developers/ppa/ubuntu karmic main). Ja avots nav izdzēsts, tad tas ir jāizdara. Pēc visām šīm darbībām veikt sudo apt-get update un pēc tam arī sudo apt-get upgrade. Pēc tam var uzlikt no jauna savu iecienīto media atskaņotāju. Vajadzētu darboties.
Tomēr,mans ieteikums - ja nav nepieciešams darboties ar video failu rediģēšanu, tad labāk OpenShot neuzstādīt. Vismaz pagaidām. Vai arī mēģināt uzstādīt no *.deb.
Ekrānšāviņi šeit.