Ubuntu uz HP Compaq nx7400

Tātad turpinājums.
Par datoru ar kuru darbojos un kurš arī būs pagaidām mans objekts uz kura testēju visu un ar kuru darbojos - manā rīcībā ir HP Compaq nx7400 (Intel (R) Celeron (R) M CPU 430 @ 1.73GHz; HDD 80Gb; RAM sākotnēji 512 Mb, kas pašlaik palielināts līdz 2,5 Gb (4Gb tomēr neizdevās pierunāt darboties uz iepriekšējā Ubuntu 9.04.)). Iegādāts pāris gadus atpakaļ, kopā ar licencētu Windows XP.
Tātad pirmā lieta man pārejot uz Ubuntu - vienmēr pēc instalācijas uz visiem līdzšinējiem Ubuntu, ir tā, ka pirmā pievienošanās tīklam ir iespējama tikai izmantojot vadu. Respektīvi WiFi automātiski nedarbojas, jo datorā ir uzstādīta Broadcom 802.11 bezvadu tīkla karte, kuras draiverus Ubuntu izstrādātāji paši uz savu roku un pēc savas iniciatīvas nespēj vai precīzāk - nedrīkst labot. Līdz ar to - šāda vada lietošanas neērtība ir vienmēr  līdz šim ir bijusi. Pēc draivera aktivizēšanas caur Sistēma-> Administrēšana->Aparatūras draiveri bezvadu tīkls vienmēr ir darbojies pārliecinoši un bez problēmām (pretēji, piemēram, Gaujas mazcenas datoram, kuram tīkls laiku pa laikam pazūd, lai gan šie datori jau tika tirgoti ar Ubuntu virsū).
Par tīkliem gan atkal viena maza nianse - lai pēc nākošās pārstartēšanas WiFi automātiski pieslēgtos "savam" bezvadu tīklam - nepieciešams atķeksēt Connect automatically nepieciešamajam tīklam zem "Tīkla pieslēgumi" vai arī caur tīklu ikonu  augšējā komandrindā.
Ja kādam datoram bezvadu tīkls darbojas uzreiz – good for you. Tādā gadījumā var pāriet pie nākamā soļa. Tātad pašlaik datoram ir Ubuntu un ir tīkls. Pirmā lieta, kas būtu jāizdara pēc instalācijas – jāatjaunina sistēma, jo atjauninājumi šajā OS iznāk ļoti regulāri un tas ir tikai paša lietotāja interesēs padarīt savu OS iespējami labāku, jaunāku, ātrāku, skaistāku... Tas izdarāms vai nu caur Sistēma->Administrēšana->Atjaunināšanas pārvaldnieks vai caur Termināli ierakstot sudo apt-get update (apstiprinot ar paroli) pēc tam arī sudo apt-get upgrade. Ja instalācijas procesa laikā izvēlētā valoda ir bijusi latviešu valoda, tad parasti arī OS pati piedāvā veikt atjauninājumus valodai, pēc kā arī OS interfeisa (saskarnes laikam ir pareizi) valoda būs pilnībā atbilstoša izvēlētajai. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka pirmo laiku noteikti var iztikt bez biedējošā Termināļa izmantošanas, bet pēc tam jau tas sāk šķist vienkāršāk un ātrāk, nekā izmantojot grafisko pieeju. Pēc šo darbību veikšanas, tad sistēma ir atjaunināta līdz attiecīgajā brīdī jaunākajai versijai.
Tātad tagad ir Ubuntu, tīkls un visi pieejamie atjauninājumi gan pašai OS, gan uzstādītajām programmām. Šajā ziņā ir patīkami, ka nav jāmeklē atjauninājumi katrai lietai atsevišķi, bet tas jau notiek automātiski  un centralizēti veicot atjaunināšanu.