Twitter klienti Nokia (Symbian) telefoniem

Cilvēks ir diezgan mobila būtne un tam ir dažādas vajadzības. Dažreiz ir vajadzība pateikt sabiedrībai kaut ko svarīgu vai pilnīgi bezsakarīgu. Cik saprotu ar iPhone ir vienkāršāk – tas jau iznāca, kad, piemēram, Twitter jau bija ieguvis uzticību un popularitāti, līdz ar to arī šī lieta varētu būt mazāk aktuāla. Bez tam personīgi man tā šobrīd šādā griezumā nav aktuāla it nemaz, jo man nav īTelefona, man ir pāris gadus veca Nokia N95 un pat bez tiem visiem gigabaitiem. Bet dažreiz, kad pārvietojos vai neesmu tuvumā datoram arī kā Nokia lietotājs vēlos ietvītot kaut ko, bet caur kurieni? Opcijas bezmaksas kategorijā ir vairākas un piedāvāju dažu aplikāciju īsu apskatu…

Nedaudz vispārējas informācijas – programmu atrašanai un uzstādīšanai izmantoju OVI STORE. Tas tagad Nokia-prāt ir pareizais veids kā likt programmas.

TweetS60 (Mana izvēle)

Šis, manuprāt, ir labākais no bezmaksas Twitter klientiem priekš Nokia. Nav nekādu parmērību dizainā, diezgan maz resursus prasošs. Šodien atverot un pārbaudot aktivitātes par 2 dienām – tika patērēti, apmēram, 50 kb. Patīkami, ka var uzstādīt vairākus tīkla pieslēgumus, kurus izmantot prioritārā secībā, ieskaitot Wi-Fi. Lai gan, visticamāk, atrodoties kādā Wi-Fi zonā cilvēks vai nu nezinās piekļuves paroli tam, vai arī lietos datoru. Bet nu vienalga var izrādīties kādreiz noderīgi. Praktiski visas nepieciešamās funkcijas, izņemot darbu ar sarakstiem (lists). Patīkami, kad pēc aizvēršanas atver nākošo reizi – programma neielādē visu no jauna, bet tikai atsvaidzina sarakstu, līdz ar to nav jāskatās lietas, kas jau ir apskatītas. Kā arī var uzstādīt, lai tvītu atjaunošana būtu vai nu automātiska vai manuāla.

Līdz ar to, ka šī ir mana ikdienā lietojamā programma, iespējams es neesmu īsti objektīvs, jo pēc pāris minūšu domāšanas varēju nosaukt tikai divus trūkumus – nav iespējas apskatīt profilu tvīta rakstītājam, kā arī nav iespējas apskatīt/rediģēt savu profilu, it kā mani tas sevišķi netraucē, bet nu kas nav tas nav. Tā kā es atsevišķi nedarbojos ar sarakstiem, tad mani īpaši netraucē, ka tam atsevišķi nav pievērsta uzmanība pagaidām. Varbūt kāds to varētu uztvert kā mīnusu.

Rezumējums pāris teikumos – ja vajadzīga ir tikai Twitter programma ar ko aizpildīt robus, kad neesmu pie datora, tad mana izvēle ir TweetS60. Ja vajadzīgs kaut kas vairāk par Twitter, tad izvēle varētu būt starp Fring un starp Snaptu. Ja ir vajadzīgs Skype atbalsts, tad Fring.

Pilnu rakstu lasi  - Krizdabz blogā.